Indyk Wędzony Solony Miodem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wędzonego indyka z solą miodową. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 2,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 811 kalorii, 87g białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz miód, bulion warzywny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 28 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Spróbuj Indyk solony z miodem i wędzony, Indyk Wędzony Solony Miodem, oraz Cytrusowy Miód Solony Wędzony Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz gorącą wodę i sól w chłodnicy 54-quart. Mieszaj, aż sól się rozpuści. Wymieszać bulion warzywny i miód.
Włożyć indyka do solanki, od strony piersi do góry i przykryć pokrywką chłodnicy.. Solanka na noc, do 12 godzin.
Wyjąć indyka z solanki i dokładnie osuszyć. Dokładnie pocierać ptaka olejem roślinnym.
Rozgrzać grill do 400 stopni F.
Używając podwójnej grubości wytrzymałej folii aluminiowej, zbuduj bombę dymną.
Umieść filiżankę z wiórów hickory na środku folii i zbierz krawędzie, tworząc małą torebkę. Zostaw torebkę otwartą na górze. Ustaw to bezpośrednio na węglu drzewnym lub na metalowym pręcie nad płomieniem gazowym. Ustaw indyka na pośrednim ogniu, włóż termometr sondy do najgrubszej części mięsa piersi i ustaw alarm na 160 stopni F. zamknij pokrywę i gotuj przez 1 godzinę.
Po 1 godzinie sprawdź ptaka; jeśli skóra jest złotobrązowa, przykryj folią aluminiową i kontynuuj gotowanie. Ponadto, po 1 godzinie, wymień zrębki na drugi kubek.
Gdy ptak osiągnie 160 stopni F, zdejmij z grilla, przykryj folią aluminiową i pozostaw na 1 godzinę. Rzeźbić i podawać.