Indyk wędzony natarty przyprawą z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wędzonego indyka z przyprawami z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 567 kalorii, 71g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, sól koszerna, syrop żurawinowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć gruszkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Gruszkowe jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Przyprawa-Natarty Indyk Z Przecierem Czosnkowo-Gruszkowym, Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego, oraz Pieczony indyk z szałwią, wędzonym boczkiem i farszem z chleba kukurydzianego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować indyka, Usuń i wyrzuć podroby i szyję. Spłucz indyka zimną wodą i osusz. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i włóż pod indyka.
Na patelni z galaretką ułożyć indyka.
Połącz brązowy cukier i następne 7 składników (brązowy cukier przez kolendrę). Rozetrzyj mieszankę przyprawową nad i pod skórą. Przykryć indyka folią; przechowywać w lodówce 8 godzin.
Kawałki drewna moczyć w wodzie 1 godzinę i dobrze spuścić.
Umieść dużą, jednorazową patelnię z folii aluminiowej na środku dolnego stojaka grillowego.
Umieścić 25 brykietów z węgla drzewnego z każdej strony patelni; rozpalić brykiety.
Ułożyć kawałki drewna na rozgrzanych węglach. Płaszcz top grill rack z natryskiem do gotowania; umieścić na patelni foliowej i gorących węgli. Odsunąć indyka, wyjąć z galaretki.
Umieść na górnym stojaku na patelni z folii aluminiowej. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć i dymu indyka 2 1/2 godziny lub do mięsa termometr rejestruje 180, dodając 8 dodatkowych brykietów z każdej strony miski co godzinę. (Jeśli Indyk stanie się zbyt brązowy, przykryj luźno folią. Indyk będzie głęboki mahoń brązowy po zakończeniu.) Wyrzucić skórę.
Podawać z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym.
Uwaga: staraj się nie sprawdzać indyka zbyt często. Podnoszenie pokrywy grilla znacznie obniża temperaturę.