Indyk wolno wędzony z syropem trzcinowym-glazura kawowa
Wolno wędzony Indyk z syropem trzcinowym - glazura kawowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 938 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka octu jabłkowego, sól koszerna, brązowy cukier) i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyk Wędzony Z Trzciny, Indyk wędzony natarty przyprawą z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym, oraz Syrop Trzcinowy Pecan Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia; zachować ciepło. W dużym garnku, połączyć ocet cydr, kawa, cebula, tymianek, sól i pieprz z 1 3/4 szklanki brązowego cukru i pozostałego galon wody. Doprowadzić do wrzenia.
Trzymając indyka za nogi, ostrożnie złagodzić ptaka w gorącej solance, koniec szyi w dół.
Dodaj tyle gorącej wody do garnka, aby pokryć indyka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
Ostrożnie wyjmij indyka z garnka. Odcedzić 2 szklanki płynu do duszenia do żaroodpornej miski i wymieszać z pozostałą 1/4 szklanki brązowego cukru. Pozostałą płyn do duszenia należy wyrzucić.
W międzyczasie zapal grill węglowy lub rozgrzej grill gazowy. Kilka minut przed zakończeniem gotowania indyka, dodaj 2 szklanki chipsów hickory do węgli. Kiedy chipsy zaczną palić, posmaruj pierś indyka olejem. Odstaw indyka, od strony piersi w dół, na grillu. Przykryć i palić na małym ogniu lub płomieniu przez 15 minut. Nalej indyka reserved dusicielskim płynem; przekręć pierś do góry i ponownie nalej. Przykryj grilla i kontynuuj palenie indyka przez około 40 minut dłużej, fastrygując od czasu do czasu płynem do duszenia i dodając więcej węgli lub wiórów hickory do grilla w razie potrzeby. Indyk odbywa się, gdy termometr błyskawicznie odczytujący włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 16
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.