Indyk wolno wędzony z syropem trzcinowym-glazura kawowa

Indyk wolno wędzony z syropem trzcinowym-glazura kawowa
Wolno wędzony Indyk z syropem trzcinowym - glazura kawowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 938 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka octu jabłkowego, sól koszerna, brązowy cukier) i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyk Wędzony Z Trzciny, Indyk wędzony natarty przyprawą z farszem z pieczonej gruszki i syropem żurawinowym, oraz Syrop Trzcinowy Pecan Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia; zachować ciepło. W dużym garnku, połączyć ocet cydr, kawa, cebula, tymianek, sól i pieprz z 1 3/4 szklanki brązowego cukru i pozostałego galon wody. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Trzymając indyka za nogi, ostrożnie złagodzić ptaka w gorącej solance, koniec szyi w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Dodaj tyle gorącej wody do garnka, aby pokryć indyka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Ostrożnie wyjmij indyka z garnka. Odcedzić 2 szklanki płynu do duszenia do żaroodpornej miski i wymieszać z pozostałą 1/4 szklanki brązowego cukru. Pozostałą płyn do duszenia należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W międzyczasie zapal grill węglowy lub rozgrzej grill gazowy. Kilka minut przed zakończeniem gotowania indyka, dodaj 2 szklanki chipsów hickory do węgli. Kiedy chipsy zaczną palić, posmaruj pierś indyka olejem. Odstaw indyka, od strony piersi w dół, na grillu. Przykryć i palić na małym ogniu lub płomieniu przez 15 minut. Nalej indyka reserved dusicielskim płynem; przekręć pierś do góry i ponownie nalej. Przykryj grilla i kontynuuj palenie indyka przez około 40 minut dłużej, fastrygując od czasu do czasu płynem do duszenia i dodając więcej węgli lub wiórów hickory do grilla w razie potrzeby. Indyk odbywa się, gdy termometr błyskawicznie odczytujący włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Magazyn