Indyk w solance ziołowej

Indyk w solance ziołowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj indyka w marynacie ziołowej. Jedna porcja tego dania zawiera około 150 g białka , 67 g tłuszczu i łącznie 1343 kalorie . Ten przepis jest dla 14 osób. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 49% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 20 minut . Jeśli masz pod ręką worki do pieczenia indyka wielkości indyka, gałązkę tymianku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej . Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Bardzo podobne do tego przepisu są: pierś z kurczaka w sosie z duszonej cebuli , żeberka wieprzowe w sosie i miecznik w sosie ziołowym .

Instrukcje

1
W dużym czajniku połącz sól, brązowy cukier, szałwię, tymianek, rozmaryn i 2 kwarty wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj zimną wodę, aby schłodzić marynatę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Włóż woreczek do pieczenia wielkości indyka do drugiego worka do pieczenia; włóż indyka. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do worka. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zamknij worki i obróć, aby pokryć je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Umieścić w brytfannie. Schłodzić w lodówce przez 12–24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Odcedź i wylej zalewę; opłucz indyka i osusz. Zwiąż pałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Pozostałe składniki wrzucić do robota kuchennego; przykryć i miksować do uzyskania gładkiej masy. Palcami ostrożnie oddzielić skórę od piersi z indyka; wetrzeć połowę mieszanki maślanej pod skórę. Przymocować skórę do spodniej strony piersi wykałaczkami. Wetrzeć pozostałą mieszankę maślaną w skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
8
Ułóż indyka piersią do góry na ruszcie w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Piecz w temperaturze 230°C przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do 160°C; piecz jeszcze przez 3,5 do 3,5 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 180°C, od czasu do czasu polewając sosem z patelni. Jeśli indyk zbyt szybko się zrumieni, luźno przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Przenieś indyka na półmisek; przykryj i odstaw na 20 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia45
Magazyn