Indyk w solance ziołowej

Indyk w solance ziołowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj indyka w marynacie ziołowej. Jedna porcja tego dania zawiera około 150 g białka , 67 g tłuszczu i łącznie 1343 kalorie . Ten przepis jest dla 14 osób. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 49% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 20 minut . Jeśli masz pod ręką worki do pieczenia indyka wielkości indyka, gałązkę tymianku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej . Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Bardzo podobne do tego przepisu są: pierś z kurczaka w sosie z duszonej cebuli , żeberka wieprzowe w sosie i miecznik w sosie ziołowym .

Instrukcje

1
W dużym czajniku połącz sól, brązowy cukier, szałwię, tymianek, rozmaryn i 2 kwarty wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj zimną wodę, aby schłodzić marynatę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Włóż woreczek do pieczenia wielkości indyka do drugiego worka do pieczenia; włóż indyka. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do worka. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zamknij worki i obróć, aby pokryć je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Umieścić w brytfannie. Schłodzić w lodówce przez 12–24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Odcedź i wylej zalewę; opłucz indyka i osusz. Zwiąż pałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Pozostałe składniki wrzucić do robota kuchennego; przykryć i miksować do uzyskania gładkiej masy. Palcami ostrożnie oddzielić skórę od piersi z indyka; wetrzeć połowę mieszanki maślanej pod skórę. Przymocować skórę do spodniej strony piersi wykałaczkami. Wetrzeć pozostałą mieszankę maślaną w skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
8
Ułóż indyka piersią do góry na ruszcie w brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Piecz w temperaturze 230°C przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do 160°C; piecz jeszcze przez 3,5 do 3,5 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 180°C, od czasu do czasu polewając sosem z patelni. Jeśli indyk zbyt szybko się zrumieni, luźno przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Przenieś indyka na półmisek; przykryj i odstaw na 20 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia45
Magazyn