Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka)

Indyk Tonnato (Włoski indyk na zimno w sosie z tuńczyka)
Przepis Turkey Tonnato (włoski zimny indyk w sosie z tuńczyka) jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $10.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 1342 kalorii, 177g białka, oraz 67 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, marynowane kapary, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi ten sos. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk Tonnato (Indyk Z Sosem Z Tuńczyka), Kotlety z indyka z Prosciutto i sosem kaparowym, oraz Turcja Tonnato dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ugotować indyka, włóż wszystko do dużej patelni i przytul steki z indyka.Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 40 minut, obracając raz lub dwa razy na małym ogniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w bulionie i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu (jeszcze w bulionie) można to zrobić w ciągu dnia before.No na więcej niż 2 godziny przed podaniem wyjąć indyka z bulionu i osuszyć na papierowych ręcznikach, przecedzić bulion przez sito do miski i wyrzucić warzywa i zioła.Ułóż suchego indyka na półmisku w zgrabny, lekko nakładający się sposób.Zrobić sos (można również zrobić dzień wcześniej), wkładając wszystko do blendera lub robota kuchennego oprócz bulionu. Dokładnie zmiksować i stopniowo dodawać bulion, aż sos będzie miał konsystencję gęstej śmietany.Starannie zalać indyka i udekorować oliwkami kaparami i pietruszką i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania nie dłużej niż 2 godziny.Wyśmienite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedynczy KremPojedynczy Krem
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn