Indyk Szkliwiony Żurawiną

Indyk Szkliwiony Żurawiną
Żurawinowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 664 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze, sos żurawinowy w galaretce, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym, Pierś Z Indyka Szkliwiona Żurawiną, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
W małej misce połącz zmiękczone masło, 1 łyżkę drobnych ziół, rozgnieciony czosnek, 2 łyżki marmolady i płatki cebuli. Użyj widelca, aby wymieszać razem, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Płatki CebuliSuszone Płatki Cebuli
MarmoladaMarmolada
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W małej misce połącz przyprawę do drobiu, 1 łyżkę drobnych ziół, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do DrobiuPrzyprawa Do Drobiu
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Użyj dłoni, aby ostrożnie rozluźnić skórę wokół całego ptaka. Połowę masy masła wyłożyć pod skórkę całego indyka. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz skóry i doprawić mieszanką przypraw do drobiu wewnątrz i na zewnątrz. Napełnij wnętrze indyka pomarańczami i porami. (Kratownica w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
PomarańczowyPomarańczowy
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
PorPor
7
Do płytkiej patelni dodać resztki pomarańczy i pora, wlać bulion i odstawić. Włóż termometr pop-up pod kątem około 3 cali w dół od jamy szyi i 2 cali od mostka, w najgrubszej części piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
BulionBulion
PorPor
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
8
Ułożyć pierś z indyka na półce nad warzywami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Umieścić w piekarniku i zmniejszyć temperaturę do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Połączyć sok pomarańczowy, Pozostałe marmolady, galaretki żurawiny, i pozostałe drobne zioła w małym rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż galaretka topi. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, około 15 minut; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
GalaretkaGalaretka
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Po gotowaniu indyka przez 2 godziny pędzel na mieszaninie glazury. Gdy termometr wyskoczy lub do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do uda rejestruje 180 stopni F, łącznie około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Wyjmij z piekarnika i pozostaw indyka na 15 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn