Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy

Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy
Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 129g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 1008 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, indyka, koncentratu soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: termometr natychmiastowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Kawałki indyka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Indyka posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Ułóż indyka, skórkę do góry, na blasze do pieczenia z grubym końcem piersi i ud w rogach, pałeczkami w środku. Piecz przez 1 godzinę i 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Wyjąć indyka z piekarnika i posmarować szkliwem żurawinowo-pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wlać bulion na blasze do pieczenia, aby zapobiec kapanie z pieczenia i upiec indyka, pokrywając luźno folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F w najgrubszej części uda (nie pozwól termometr dotknąć kości), 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Przełożyć indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Szczotkuj obficie z większą ilością glazury i pozostaw 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
10
Tymczasem zeskrobać wszystkie soki i rumiane kawałki z blachy do pieczenia do dużej miarki. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Podgrzać soki z patelni w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Trzepaczka 2 do 3 łyżki glazury do soków na patelni (lub więcej w razie potrzeby), aby sos i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu do smaków do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Pokrój indyka i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Udekoruj gałązkami ziół, pomarańczami i żurawiną, i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
W małym rondlu, doprowadzić sok żurawinowy, sok pomarańczowy, Marmolada i rozmaryn do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż glazura zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką, często ubijając, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
16
Zdjąć z ognia.
17
Ubijamy masło, a następnie doprawiamy polewę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn