Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy

Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 552 kalorie, 70g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzej brązowy cukier, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i sos żurawinowy do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Całkowicie fajne. Odstawić 1/2 Puchar mieszanki żurawiny do fastrygowania; przechowywać w lodówce pozostałej mieszanki żurawiny do serwowania.
Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Wiązać nogi razem z ciężkim sznurkiem. Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić indyka, pierś do góry.
Posypać solą i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Pieczemy 2 godziny 30 minut do 3 godzin, po 2 godzinach zalewamy 1/2 szklanki mieszanki żurawinowej. Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje co najmniej 74°, a nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Indyka ułożyć na ciepłym talerzu; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Podawać z zastrzeżoną mieszanką żurawinową.
Dekoruj ziołami, żurawiną i kumkwatem.