Indyk Pieczony Ziołowo

Indyk pieczony ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera około 71g białka, 20g tłuszczu i w sumie 516 kalorii. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką marchew, seler, pasternak i kilka innych składników, możesz to zrobić. 92 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwiczka z indyka pieczona na ziołach z dressingiem z Mango, limonki i imbiru oraz pieczonymi słodkimi ziemniakami, Pieczony indyk z masłem ziołowym i pieczoną szalotką, oraz Pieczony indyk z masłem ziołowym i pieczoną szalotką.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki oleju, czosnku, soli i pieprzu. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka; pocierać mieszaninę pod skórą.
Umieść liście szałwii i dwie gałązki tymianku pod skórą. Zabezpiecz skórę do spodu piersi wykałaczkami.
Pokrój cebulę w ćwiartki, a seler, marchew i pasternak na 2 cale. długości.
Umieść około jednej piątej cebuli, selera i marchewki w jamie indyka; dodaj gałązki i pozostały tymianek.
Umieść pozostałe warzywa na brytfannie.
Ułóż indyka piersią do góry na warzywach.
Posmaruj pozostałym olejem.
Piec w temperaturze 325° przez 3-1 / 4 do 3-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu fastrygując kroplami patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni. Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem indyka. Wyrzuć warzywa; użyj kropelek, aby zrobić sos.