Indyk Pieczony Ziołami
Pieczony w ziołach Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 698 kalorii, 84g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cytrynę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami, Pieczony indyk z masłem ziołowym i prażoną szalotką, oraz Ziołowy Pieczony Indyk.
Instrukcje
Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 163°.
Połącz olej, masło, czosnek, posiekane zioła i 1 łyżeczkę. każda sól i pieprz.
Usunąć szyję i podroby; wyrzucić. Spłukać indyka; osuszyć. Olej-mieszanka ziołowa wcierać na indyka i pod skórę.
W środku posypać solą i pieprzem, następnie nadziewać cytryną, cebulą i gałązkami ziół. Skrzydła pod spodem; nogi wiązać sznurkiem kuchennym.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w patelni do pieczenia. Przykryć luźno folią. Piecz przez 3 godziny.
Wyjąć folię; piec od 1 do 1 1/2 godziny, fastrygując co 15 minut, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda osiągnie 79°.
Połóż indyka na desce do krojenia. Namiot z folią; pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.