Indyk Pieczony Z Ziołami

Indyk Pieczony Z Ziołami
Jeśli 1,03 zł za porcję spada twój budżet, pieczony indyk z solankami ziołowymi może być ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, masło, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Żeberka Wieprzowego Z Solą Ziołową, Indyk Z Ziołami, oraz Indyk Z Ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić solankę, w dużym garnku, wymieszać 2 ćwiartki wody z solą, cukrem, rozmarynem, tymiankiem, szałwią, majerankiem, nasionami selera i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
PieprzPieprz
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
SolankaSolanka
CukierCukier
TymianekTymianek
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj lodowatą wodę i mieszaj, aż lód się roztopi, a solanka będzie bardzo zimna.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SolankaSolanka
LódLód
4
Umieść indyka w torbie do pieczenia, a następnie wsuń zapakowanego indyka do drugiego worka, aby uzyskać podwójną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Włożyć indyka do lodowej skrzyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
LódLód
6
Wlać solankę do worka. Zamknij torbę, upewniając się, że indyk jest całkowicie pokryty solanką i gumką. Otoczyć w workach indyka kostkami lodu lub niebiesko-lodowymi opakowaniami. Zamknij klatkę piersiową i pozostaw indyka na 10 do 16 godzin. Nie solą ptaka dłużej niż 16 godzin lub smak i konsystencja zostanie naruszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
7
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. w małej misce wymieszaj cebulę, marchewkę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć indyka z solanki i dobrze spłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod zimną bieżącą wodą. Osusz skórę i ubytki ciała ręcznikami papierowymi. Obróć indyka na piersi. Luźno wypełnić jamę szyi mieszaniną cebuli. Używając drewnianego lub metalowego szpikulca, przypnij skórę szyi indyka do pleców. Fold indyki skrzydła akimbo za plecami lub związać z ciałem z kitchen string. Luźno wypełnić dużą jamę ciała pozostałą mieszaniną cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
CebulaCebula
WodaWoda
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Umieść pałeczki w zamku lub krawacie razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
10
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na patelni do pieczenia. Posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Wlać 2 szklanki wody na dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Piecz indyka, fastrygując co 45 minut z sokami na dnie patelni, aż termometr do mięsa włożony w mięsistą część uda (ale nie dotykając kości) odczytuje 82° i farsz jest co najmniej160, około 4 godzin. Gdy kapanie odparuje, dodać więcej wody, Około 1 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć indyka na duży talerz i odstawić na co najmniej 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
14
Wlać kapieli patelni do kubka separatora, pozostawiając rumiane kawałki na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Odstawić na 5 minut, a następnie wylać i zarezerwować kapanie i wyrzucić tłuszcz.
16
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
17
Dodaj sos i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki na patelni z drewnianą łopatką. Stopniowo dodawać ciemne, odtłuszczone kapiące Patelnie, aż sos będzie osolony do smaku. Dusić, aż sos zgęstnieje. Odcedź i przenieś do rozgrzanej łódki z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
18
Pokrój indyka i podawaj sos razem z nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
19
artykuł var
20
Typ_27_data = {};
21
artykuł
22
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia22
Magazyn