Indyk Pieczony Z Ziołami
Jeśli 1,03 zł za porcję spada twój budżet, pieczony indyk z solankami ziołowymi może być ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, masło, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń Żeberka Wieprzowego Z Solą Ziołową, Indyk Z Ziołami, oraz Indyk Z Ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić solankę, w dużym garnku, wymieszać 2 ćwiartki wody z solą, cukrem, rozmarynem, tymiankiem, szałwią, majerankiem, nasionami selera i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Dodaj lodowatą wodę i mieszaj, aż lód się roztopi, a solanka będzie bardzo zimna.
Umieść indyka w torbie do pieczenia, a następnie wsuń zapakowanego indyka do drugiego worka, aby uzyskać podwójną grubość.
Włożyć indyka do lodowej skrzyni.
Wlać solankę do worka. Zamknij torbę, upewniając się, że indyk jest całkowicie pokryty solanką i gumką. Otoczyć w workach indyka kostkami lodu lub niebiesko-lodowymi opakowaniami. Zamknij klatkę piersiową i pozostaw indyka na 10 do 16 godzin. Nie solą ptaka dłużej niż 16 godzin lub smak i konsystencja zostanie naruszona.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. w małej misce wymieszaj cebulę, marchewkę i seler.
Wyjąć indyka z solanki i dobrze spłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod zimną bieżącą wodą. Osusz skórę i ubytki ciała ręcznikami papierowymi. Obróć indyka na piersi. Luźno wypełnić jamę szyi mieszaniną cebuli. Używając drewnianego lub metalowego szpikulca, przypnij skórę szyi indyka do pleców. Fold indyki skrzydła akimbo za plecami lub związać z ciałem z kitchen string. Luźno wypełnić dużą jamę ciała pozostałą mieszaniną cebuli.
Umieść pałeczki w zamku lub krawacie razem ze sznurkiem kuchennym.
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na patelni do pieczenia. Posmaruj masłem.
Wlać 2 szklanki wody na dno patelni.
Piecz indyka, fastrygując co 45 minut z sokami na dnie patelni, aż termometr do mięsa włożony w mięsistą część uda (ale nie dotykając kości) odczytuje 82° i farsz jest co najmniej160, około 4 godzin. Gdy kapanie odparuje, dodać więcej wody, Około 1 szklanki na raz.
Przełożyć indyka na duży talerz i odstawić na co najmniej 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Wlać kapieli patelni do kubka separatora, pozostawiając rumiane kawałki na patelni.
Odstawić na 5 minut, a następnie wylać i zarezerwować kapanie i wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Dodaj sos i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki na patelni z drewnianą łopatką. Stopniowo dodawać ciemne, odtłuszczone kapiące Patelnie, aż sos będzie osolony do smaku. Dusić, aż sos zgęstnieje. Odcedź i przenieś do rozgrzanej łódki z sosem.
Pokrój indyka i podawaj sos razem z nim.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;