Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym

Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym
Jeśli 17 centów za porcję spada twój budżet, pieczony indyk z solanką jałowcową z sosem kurkowym z grzybami może być niesamowity bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 0g białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz pod ręką pieprz, seler, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Indyk pieczony na sucho z sosem, Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym, oraz Indyk pieczony z solą sojową z sosem Ruby grejpfrut & koper włoski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cebulę, marchew, seler, czosnek, szałwia, tymianek i kilka mielonych pieprzu w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dobrze wymieszać i odstawić.
3
Umieść stojak na drugim najniższym poziomie w piekarniku i rozgrzej do 260°. przygotuj dużą patelnię z stojakiem do pieczenia, najlepiej w kształcie litery V, ustawioną na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Włożyć 1/2 szklanki mieszanki warzywnej do jamy szyi i 1/2 szklanki do jamy klatki piersiowej indyka. Pozostałą część rozsypać na dnie patelni i dodać 1 szklankę wody do patelni. Truss indyka. Używając szczotki do ciast, umyj indyka połową roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Połóż indyka, od strony piersi w dół, na stojaku do pieczenia. Piecz przez 30 minut, następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. podsmaż indyka sokami z patelni i piecz przez 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć indyka z piekarnika. Używając silikonowych rękawic kuchennych, zwykłych rękawic kuchennych pokrytych folią aluminiową lub ręczników papierowych, obróć bok piersi indyka do góry. (W tym momencie nie będzie zbyt gorąco.) Podlewamy sokami z patelni i pozostałym roztopionym masłem, a indyka wkładamy do piekarnika. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie sokami z patelni ponownie po 45 minutach. W tym momencie sprawdź temperaturę wewnętrzną indyka, wkładając natychmiastowy termometr do najgrubszej części uda bez dotykania kości. (Jako punkt odniesienia, gdy temperatura wewnętrzna indyka osiąga 52°, indyk jest około 1 godziny od zrobienia. Oczywiście czasy pieczenia będą się różnić w zależności od wielkości ptaka, jego temperatury, gdy wszedł do piekarnika, czy jest nadziewany, a także konkretnego piekarnika i dokładności termostatu.) Indyk jest wykonywany, gdy termometr z natychmiastowym odczytem rejestruje 160° do165 Po włożeniu w najgrubszą część uda z dala od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Kiedy indyk jest gotowy, przechyl ciało tak, aby soki z głównej jamy wpadały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć na deskę do rzeźbienia lub talerz do serwowania i przykryć luźno folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Pozostawić indyka na 30 do 40 minut przed wyrzeźbieniem, aby soki mogły się redystrybuować. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 STOPNI, podczas gdy Indyk odpoczywa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Odcedzić soki, warzywa i rumiane kawałki z patelni do pieczenia przez sito o drobnych oczkach ustawione na dużej szklanej miarce. Odstawić i pozwolić, aby tłuszcz urósł do góry. Łyżka tłuszczu. Soki z indyka solonego są zwykle zbyt słone, aby dodać je do sosu, więc przechowuję je w lodówce i dodaję do wody w celu wytworzenia wywaru z tuszy; soki zapewniają dodatkowy smak, a sól jest rozcieńczana przez wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
11
Pokroić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
12
Podawać w towarzystwie sosu Kurkowego z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
SOSSOS
13
Reprinted with permission from the New Thanksgiving Table by Diane Morgan, (C) October 2009, Chronicle Books
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn