Indyk pieczony z jałowcem i ziołami

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Pieczeń z indyka jałowcowo-ziołowego może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 62g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz. gałązka rozmarynu, indyk z wolnego wybiegu, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Klasyczny pieczony indyk z solanką jałowca, Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym, oraz Ziołowo-pieczony indyk.
Instrukcje
Spłucz indyka i osusz papierowymi ręcznikami.
Posypać całą solą, pracując trochę pod skórą na piersi i udach. Umieścić w patelni do pieczenia, przykryć folią lub folią i schłodzić przez co najmniej 24 godziny i do 3 dni.
Rozpakuj indyka, wyrzuć wszelkie soki zebrane na patelni i osusz indyka. Odstawić. W młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy drobno zmiel jagody jałowca, nasiona gorczycy i ziarna pieprzu. Przyprawy natrzeć po całym indyku i odstawić. W małej misce, wymieszać masło, tymianek, szałwia, i rozmaryn, aż dobrze połączone. Masuj mieszankę w całej Turcji i umieść ptaka w dużej patelni do pieczenia z bezpieczną płytą kuchenną.
Połóż plastry boczku na piersi i pałeczkach.
Wlać wino i 1/2 szklanki wody na dno patelni.
Pieczeń indyka 1 godzinę, obracając patelnię 180 W połowie. Zmniejszyć ogień do 350 i piec, obracając patelnię co 30 minut, aż termometr włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestry 155, 1 do 1 1/2 godziny.
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, luźno przykryć folią i odstawić na 30 minut do 1 godziny.
Wlać kapie Pan do szklanej miarki do sosu z Orzechów Sosnowych, zastrzegając patelnię, aby sos. Pokroić indyka i podawać z sosem.