Pieczony indyk solony może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 707 kalorii, 79g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz boczek, sól koszerna, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Solony I Pieczony Cały Indyk, oraz Indyk Pieczony Solony.
Instrukcje
1
W dużym pojemniku rozpuścić sól w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać indyka i przechowywać w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
W małej misce zmiksuj masło z sokiem pomarańczowym, sokiem z cytryny, tymiankiem, solą i pieprzem. Natrzeć indyka wewnątrz i na zewnątrz z masłem. Wypełnij jamę cebulą, selerem naciowym, gałązkami tymianku, gałązkami szałwii, czosnkiem i liśćmi laurowymi. Szczelnie przetnij ptaka i przenieś go do stojaka ustawionego w patelni do pieczenia. Ułóż plastry boczku na piersi i wlej 2 szklanki wywaru do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Jak Zazdrość Anioła
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Do Smarowania Wkładki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Indyka pieczemy w piekarniku przez 45 minut, następnie podlewamy 1 szklanką wywaru. Piecz indyka 1,5 godziny dłużej, polewając sokami z patelni co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj pozostały 1 szklankę wywaru do patelni i piecz indyka przez około 1 godzinę i 50 minut dłużej, fastrygując co 15 minut sokami z patelni. Indyk robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 170; jeśli boczek jest bardzo ciemny, wyjmij go z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Wlać soki z patelni do szklanki lub miski i odtłuścić tłuszcz. Przecedzić soki do sosu Podrobowego i w razie potrzeby podgrzać. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki