Pieczony indyk solony może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 707 kalorii, 79g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz boczek, sól koszerna, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Solony I Pieczony Cały Indyk, oraz Indyk Pieczony Solony.
Instrukcje
1
W dużym pojemniku rozpuścić sól w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać indyka i przechowywać w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W małej misce zmiksuj masło z sokiem pomarańczowym, sokiem z cytryny, tymiankiem, solą i pieprzem. Natrzeć indyka wewnątrz i na zewnątrz z masłem. Wypełnij jamę cebulą, selerem naciowym, gałązkami tymianku, gałązkami szałwii, czosnkiem i liśćmi laurowymi. Szczelnie przetnij ptaka i przenieś go do stojaka ustawionego w patelni do pieczenia. Ułóż plastry boczku na piersi i wlej 2 szklanki wywaru do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Indyka pieczemy w piekarniku przez 45 minut, następnie podlewamy 1 szklanką wywaru. Piecz indyka 1,5 godziny dłużej, polewając sokami z patelni co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj pozostały 1 szklankę wywaru do patelni i piecz indyka przez około 1 godzinę i 50 minut dłużej, fastrygując co 15 minut sokami z patelni. Indyk robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 170; jeśli boczek jest bardzo ciemny, wyjmij go z piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
8
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
9
Wlać soki z patelni do szklanki lub miski i odtłuścić tłuszcz. Przecedzić soki do sosu Podrobowego i w razie potrzeby podgrzać. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego