Indyk Pieczony Jabłkowo-Szałwiowy

Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Pieczony indyk jabłkowo-szałwiowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 70g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cebuli, liści szałwii, jabłek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk natarty pieczonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym, Indyk jabłkowo-szałwiowy, oraz Burgery z indyka z szałwią i jabłkiem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małym rondelku połącz cydr jabłkowy, galaretkę i masło. Gotuj i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia i odstawić. Zarezerwuj 2 łyżki stołowe do wykończenia.
W małej misce połącz mieloną szałwię i masło. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka; wetrzyj mieszankę masła pod skórę.
Posmaruj indyka cydrem jabłkowym.
Posyp solą i pieprzem indyka i wnętrze jamy.
Umieść jabłka, cebulę i liście szałwii w jamie. Wsuń skrzydła pod indyka; związać podudzia razem.
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Piec bez przykrycia w 325° przez 3-1 / 2 do 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu polewając mieszanką cydru. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Posmaruj zarezerwowaną mieszanką cydru. Przykryj i odstaw na 20 minut przed pokrojeniem.