Indyk Pieczony Jabłkowo-Szałwiowy

Indyk Pieczony Jabłkowo-Szałwiowy
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Pieczony indyk jabłkowo-szałwiowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 70g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cebuli, liści szałwii, jabłek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk natarty pieczonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym, Indyk jabłkowo-szałwiowy, oraz Burgery z indyka z szałwią i jabłkiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małym rondelku połącz cydr jabłkowy, galaretkę i masło. Gotuj i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia i odstawić. Zarezerwuj 2 łyżki stołowe do wykończenia.
3
W małej misce połącz mieloną szałwię i masło. Palcami ostrożnie poluzuj skórę z piersi indyka; wetrzyj mieszankę masła pod skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Posmaruj indyka cydrem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Posyp solą i pieprzem indyka i wnętrze jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Umieść jabłka, cebulę i liście szałwii w jamie. Wsuń skrzydła pod indyka; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
8
Piec bez przykrycia w 325° przez 3-1 / 2 do 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu polewając mieszanką cydru. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Posmaruj zarezerwowaną mieszanką cydru. Przykryj i odstaw na 20 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia31
Magazyn