Boczek pieczony indyk z sosem słodko-cebulowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 851 kalorii, 120g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką bogaty wywar z indyka, seler, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z sosem cebulowym i boczkiem, Indyk Polany morelami z pieczoną cebulą i sosem Szalotkowym, oraz Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W maszynce połączyć boczek, pietruszkę, liście tymianku, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; przetworzyć na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Palcami delikatnie oddziel skórę indyka od piersi i nóg. Indyka doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie rozprowadzić pastę boczkową pod rozluźnioną skórą i delikatnie przycisnąć na zewnątrz skóry, aby równomiernie rozprowadzić. Na Zewnątrz indyka doprawić solą i pieprzem, a nogi mocno związać sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Funtów Jeżyn (około
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
4
Seler, marchew i białą cebulę rozsypać na dużej patelni i ułożyć indyka na wierzchu. Szczelnie przykryj ptaka 2 arkuszami olejowanej folii i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Biała
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie przez 1 godzinę, lub aż indyk będzie rumiany i natychmiastowy termometr włożony do wewnętrznej części uda 17
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 30 minut lub do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
W międzyczasie przecedzić soki z patelni do miski. Odtłuścić tłuszcz; wlać 1/4 szklanki tłuszczu na dużą, głęboką patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-o
8
Dodać słodką cebulę i gałązkę tymianku i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż cebula jest rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka Cebula
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Dodać czosnek, następnie wymieszać z mąką. Stopniowo dodawać bulion, stale ubijając, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Ubij w zastrzeżonych sokach na patelni i gotuj sos na małym ogniu, ubijając często, aż nie pozostanie mączny smak, około 15 minut. Wyrzucić tymianek i czosnek. SOS przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki