Indyk Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać indyka Piccatan spróbować. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 42g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, masła, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyk Piccata, Indyk Piccata, oraz Indyk Piccata.
Instrukcje
Umieść mąkę w płytkiej misce lub na talerzu. Kotlety przyprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zanurz indyka w mące, aż do całkowitego osłonięcia, wytrząsając nadmiar.
Na dużej patelni nieprzywierającej roztop 1 łyżkę masła z oliwą z oliwek na średnim ogniu.
Dodać jeden kotlet z indyka i gotować, aż złoty z obu stron i gotowane przez, o 3 protokół na stronie. Odstawić pod namiot folii i powtórzyć z pozostałym kotletem.
Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, a na patelnię dodaj wino i sok z cytryny. Zeskrobać resztki mięsa. W małej misce wymieszaj pozostałą mąkę i masło.
Dodaj do patelni wraz z bulionem i ubijaj, aby połączyć. Dusić sos przez 2-3 minuty, aż mieszanina zgęstnieje. Zamieszaj w kaparach.
Aby służyć, umieścić jeden kotlet na każdym talerzu i podzielić SOS między dwie porcje.
Dekoruj plastrami cytryny i świeżymi listkami pietruszki (jeśli masz pod ręką). Indyk jest wyśmienity podawany wraz z puree ziemniaczanym.