Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem
Przepis Turcja Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 9 godzin. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 84g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, olej sezamowy, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ramen Z Indyka, Miso Ramen Z Turcją, oraz Ramen z wędzonym bulionem z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kości indyka i pałeczki lub uda w dużym garnku i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest ogrzewanie, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w średnim żeliwnym lub nieprzywierającym patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
5
Dodaj cebulę, 12 ząbków czosnku i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości i mięso pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Mięso należy lekko opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Powrót indyka do garnka wraz ze zwęglonymi warzywami, porami, białkami szalotki i grzybami. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Słonina Wieprzowa
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Bulion gotować, aż nogi indyka / pałeczki ares całkowicie miękkie, około 3 godzin. Ostrożnie wyjmij nogi indyka / pałeczki za pomocą szczelinowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Pałeczki Z Kurczaka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Słonina Wieprzowa
9
Przenieść do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do momentu
10
Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion jest nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 3 do 5 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny Krem
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić. Wróć do średniego garnka na płycie kuchennej i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowa Woda
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Chochla
Słonina Wieprzowa
12
Do bulionu ubić pastę miso i tahini. Zetrzeć ząbki czosnku i ubić na bulionie. Doprawić do smaku solą i / lub sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Miso
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Tahini
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
13
Mięso z indyka zbieramy z nóg indyka i drobno rozdrabniamy ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Soki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
14
Umieść na patelni żeliwnej lub nieprzywierającej i podgrzej na średnim ogniu. Gotować, przewracając i rozbijając mięso od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane na całym. Doprawić do smaku solą i przelać do miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu, aż lekko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
16
Dodaj liście brukselki. Doprawić do smaku solą i gotować, często podrzucając, aż do jasnozielonego i zwęglonego w miejscach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
17
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
18
Makaron ramen ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
19
Odcedzić i przenieść do poszczególnych misek do serwowania. Top z bulionem, liście brukselki, plastry zieleni szalotki, rozdrobniony indyk, i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego