Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem

Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem
Przepis Turcja Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 9 godzin. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 84g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, olej sezamowy, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ramen Z Indyka, Miso Ramen Z Turcją, oraz Ramen z wędzonym bulionem z indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kości indyka i pałeczki lub uda w dużym garnku i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest ogrzewanie, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w średnim żeliwnym lub nieprzywierającym patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj cebulę, 12 ząbków czosnku i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości i mięso pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Mięso należy lekko opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Powrót indyka do garnka wraz ze zwęglonymi warzywami, porami, białkami szalotki i grzybami. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Bulion gotować, aż nogi indyka / pałeczki ares całkowicie miękkie, około 3 godzin. Ostrożnie wyjmij nogi indyka / pałeczki za pomocą szczelinowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Przenieść do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do momentu
10
Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion jest nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 3 do 5 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasny KremJasny Krem
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić. Wróć do średniego garnka na płycie kuchennej i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
ChochlaChochla
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Do bulionu ubić pastę miso i tahini. Zetrzeć ząbki czosnku i ubić na bulionie. Doprawić do smaku solą i / lub sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
MisoMiso
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
TahiniTahini
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Mięso z indyka zbieramy z nóg indyka i drobno rozdrabniamy ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
14
Umieść na patelni żeliwnej lub nieprzywierającej i podgrzej na średnim ogniu. Gotować, przewracając i rozbijając mięso od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane na całym. Doprawić do smaku solą i przelać do miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu, aż lekko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Dodaj liście brukselki. Doprawić do smaku solą i gotować, często podrzucając, aż do jasnozielonego i zwęglonego w miejscach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
17
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Makaron ramen ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
19
Odcedzić i przenieść do poszczególnych misek do serwowania. Top z bulionem, liście brukselki, plastry zieleni szalotki, rozdrobniony indyk, i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
20
Skropić maju lub prażonym olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
21
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn