Rum Glazed Turkey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1698 kalorii, 165g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz smażone grzyby, indyka, selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Indyk Szkliwiony Fig, oraz Melasa-Indyk Szkliwiony.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 2 duże patelnie do pieczenia z uchwytami i V-racks Termometr błyskawiczny odczyt 2 (2-quart) naczynia żaroodporne bardzo duża miska do mieszania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Naturalna Mieszanka Do Ciast
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Na dużej patelni na średnim ogniu, stopić 4 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodać cebulę, marchew i seler i podsmażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z pietruszką, szałwią, kasztanami, jabłkami, suszoną żurawiną, grzybami i chlebem.
Wlać jajka, wywar i pozostałe 12 łyżek roztopionego masła, doprawić solą i pieprzem i ponownie dobrze wymieszać. Jeśli farsz jest zbyt suchy dodaj trochę więcej bulionu lub wody. Nie powinien być jednak nasycony ani rozmoczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Umieścić indyka na stojaku na patelni do pieczenia. Rozetrzyj otwór w jamie solą i pieprzem. Palcami ostrożnie oddziel jak najwięcej skóry indyka od piersi, Jak to tylko możliwe, starając się nie przebić żadnych dziur w skórze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
W małej misce wymieszać 8 łyżek zmiękczonego masła z 1 szklanką brązowego cukru. Rozmaz około połowy zmiękczonej mieszaniny masła i cukru na piersi pod skórą. Pozostałą mieszaninę masła i cukru natrzeć na całej indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
10
Indyka polewamy luźno schłodzonym kasztanowym farszem. Jeśli jest dodatkowy farsz, upiecz go w maślanym naczyniu do pieczenia obok indyka w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Pieczeń nadziewane indyka o 3 do 3 1/2 godziny, fastrygowanie często w ciągu ostatniej godziny gotowania z maślanym rumem glazury, lub do natychmiastowego odczytu termometr włożony do najgrubszej części nogi indyka rejestruje 155 stopni F; będzie nadal gotować przez kolejne 20 minut lub tak z piekarnika. Jeśli skóra indyka zaczyna się zbyt ciemna, przykryj ją folią podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum Z Masłem
Noga Z Indyka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Podczas gotowania indyka, w małym rondlu połącz pozostałe 8 łyżek masła z 1 szklanką brązowego cukru, zmielonym cynamonem, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, ciemnym rumem i odrobiną soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż lekko zgęstnieje i syrop jak, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Ramię
Ciemny Rum
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć i luźno namiot z folią i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
14
Posmaruj zewnętrzną część indyka mieszaniną syropu, aby uzyskać szkliwiony wygląd.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane