Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit)
Indyk na dwa sposoby (Pieczona pierś i nogi Confit) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 867 kalorii, 111g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 6,43 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, tymianek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 godzin i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Solona Pieczona pierś indyka z nogami Confit, Pieczona Pierś Z Indyka Z Polewą Hoisin & Confit Nogi, oraz Pieczone W Ziołach Udka Indyka.
Instrukcje
1
Usunąć podroby i szyję i zamrozić do innego zastosowania lub wyrzucić. Wypłukać jamę i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć większość nadmiaru tłuszczu i skóry z szyi i jamy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
1
Umieść wszystkie składniki solenia z wyjątkiem oleju roślinnego w dużej garnku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wyjąć i schłodzić do temperatury pokojowej.Gdy solanka jest chłodna, zanurz pierś indyka w solance. (Użyj zamykanej plastikowej torby wypełnionej w połowie wodą lub inną masą, aby całkowicie ją zanurzyć.) Przykryć i schłodzić na 24 hours.To pieczeń, piekarnik rozgrzać do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka
Solanka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Piekarnik
3
Wyjąć pierś z solanki i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Natrzyj skórę olejem roślinnym i umieść pierś na ciężkiej blasze do pieczenia lub na patelni. Piecz w piekarniku, aż pierś osiągnie temperaturę wewnętrzną 66° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Solanka
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
1
Udka z indyka ułożyć na dużym talerzu i mocno posolić obie strony każdej nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Sól
2
Posypać czosnkiem, liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem na wierzchu. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Czosnek
Tymianek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Usuń sól z nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
5
Nogi, skórkę do dołu, ze składnikami smakowymi confit (z wyjątkiem soli) umieścić w holenderskim piekarniku lub dużym garnku z grubym dnem z ciasną pokrywką i przykryć tłuszczem z kaczki i olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Tłuszcz Z Kaczki
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do gotować, upewniając się, że nogi nie przyklejają. Przykryć, wyłączyć ciepło i umieścić w piekarniku. Gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i ostudzić na stojaku. W przypadku natychmiastowego podania, brązowe nogi, jak opisano w następnym kroku; jeśli nie, Umieść schłodzoną zapiekankę w lodówce, aż ready.To brązowe nogi, piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjmij nogi z zapiekanki.
9
Umieść dużą nieprzywierającą patelnię na piecu na dużym ogniu. Ostrożnie ustawić skórę nóg bokiem w dół na patelni i gotować, aż skóra będzie brązowa, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piec
10
Umieścić w piekarniku i gotować aż do ogrzania przez, o 12 protokół.Do sosu grzybowego:na średniej patelni na średnim ogniu umieścić tłuszcz z kaczki lub masło i podsmażyć pieczarki partiami; doprawić do smaku. Gotowane grzyby rezerwować w misce. Jeśli używasz foie gras, szybko podsmaż go na tej samej patelni używanej do grzybów (bez tłuszczu) na dużym ogniu i gotuj, aż się rumią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie Gras
Grzyby
Tłuszcz Z Kaczki
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
11
Miejsce na ręcznikach papierowych i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
12
Dodaj szalotkę i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, a następnie dodaj bulion. Jeśli nie używasz foie gras, dodaj 1/4 szklanki zastrzeżonych kapieli z indyka.Gdy będzie gotowa do podania, wymieszaj szalotkę na wolnym ogniu i dodaj grzyby, foie gras i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie Gras
Grzyby
Szalotka
Pietruszka-nać
Cała Turcja
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dobrze wymieszać i podawać natychmiast.Parowanie napojów: Bouchard Ainé & Fils Pommard, Francja. Tyle przygotowania do indyka zasługuje na dobre wino. Grzyby w sosie sugerują jednego z ich ulubionych kolegów, Pinot Noir z Burgundii. Wioska Pommard robi Pinot z ładnymi owocami, ale także piękną, ziemistą jakością, podobnie jak grzyby. Jego delikatne, ale bogate taniny ładnie urozmaicą indyka.