Indyk Lo Mein smażony na patelni
Turkey Lo Mein Stir Fry może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 303 kalorie . Za 2,35 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz olej canolan, linguine i/lub papryczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis podoba się 5 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Karela Fry/bittergourd Fry , Asian Shrimp Stir-Fry i Asian Vegetable Stir Fry With Ground Beef .
Instrukcje
Ugotuj linguine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni lub woku smaż indyka partiami w 1 łyżce gorącego oleju przez 5-6 minut lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni smaż pieczarki na pozostałym oleju przez 3–4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj paprykę i cebulę; smaż przez 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj indyka i sos; smaż i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż będzie ciepły.
Odcedź linguine, dodaj do mieszanki z indykiem i wymieszaj.