Indyk i farsz

Indyk i farsz
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka i farszu. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 92g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 845 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cebulę, chleb na zakwasie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk mojej babci z farszem chlebowym i jak ugotować idealnego indyka, Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), oraz Ciasto Z Indykiem I Farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 1 duża sztuka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
3
Dla indyka: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przełożyć indyka na patelnię do pieczenia, w razie potrzeby wyposażoną w stojak do pieczenia i namoczyć gazę w maśle. Doprawić ptaka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
5
Posmaruj pozostałe masło na wierzchu ptaka i przykryj piersi gazą, aby zapobiec pieczeniu się górnej skóry przed jej ugotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
6
Umieść seler, cebulę, czosnek, szałwię, zatokę i rozmaryn w i wokół indyka na patelni do pieczenia - będą one używane do farszu, gdy wszystko jest upieczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
FarszFarsz
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Umieść patelnię na środku piekarnika. Gotować przez około 12 minut na Funt. Po około 2 godzinach gotowania wyjąć gazę z wierzchu piersi i włożyć indyka do piekarnika, aby gotować jeszcze przez 1 godzinę. Jeśli końcówki skrzydeł zaczną się zbyt ciemne, przykryj folią, aby zapobiec ich przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść karkówkę i wywar z kurczaka w garnku i gotuj delikatnie na wolnym ogniu, gdy Indyk skończy gotować. Zapasy powinny zmniejszyć się o około połowę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
2
Skąd wiesz, kiedy indyk jest gotowy? Temperatura mięsa udowego (gdzie mięso jest najgrubsze i zajmuje najdłuższy czas gotowania) powinna zarejestrować 165 stopni F podczas testowania za pomocą termometru. Po zakończeniu wyjmij ptaka z piekarnika, przenieś go na płaską powierzchnię (lub półmisek do serwowania) i pozostaw na 20 do 30 minut przed wyjęciem warzyw do farszu i rzeźbienia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać dużą patelnię i dodać pół kija masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kiełbasę i gotować do brązowego i chrupiące. Rezerwa tłuszczu i ustawić kiełbasę w dużej misce z pieczonych warzyw z tacy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KiełbasaKiełbasa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać pozostałe masło do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kostki chleb na zakwasie i gotować, mieszając, aż tosty złoty kolor, 6 do 8 protokół. Wrzucić i doprawić solą i pieprzem przed dodaniem do miski z warzywami. Wymieszać wszystko razem i smak przyprawy, dostosowując w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
WarzywaWarzywa
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Do sosu: o ile dno patelni nie zostanie spalone, możesz zrobić pyszny sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść patelnię do pieczenia nad palnikami pieca, dodaj musztardę i marsalę do patelni i ogrzej ją na małym ogniu. Zeskrobać dno, aby uzyskać kapanie i smaczne kawałki off patelni jak Marsala zmniejsza. Odcedzić szyjkę z wywaru i wlać około 1/2 szklanki do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
MusztardaMusztarda
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Mąkę ubić do miski, uważając, że nie ma grudek. Zmniejsz marsala, aż nie ma prawie żadnej cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj pozostały wywar z kurczaka i mieszaninę mąki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Trzepaczka do miksowania. Smak przypraw. Zmniejszyć, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Przenieś się do sosjerki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
11
Pozostawić indykowi na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
12
Podawać pokrojonego indyka z farszem (dressingiem) z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony IndykPokrojony Indyk
FarszFarsz
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia30
Magazyn