Indyk i czarna fasola Chili
Indyk i Chili z czarną fasolą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jeśli masz SOS adobo, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Indyk i czarna fasola Chili, Indyk i czarna fasola Chili, oraz Czarna Fasola Indyk Chili.
Instrukcje
W rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać indyka i sól; gotować od 5 do 7 minut, od czasu do czasu mieszając, aż indyk nie będzie już różowy. Popchnij mięso do zewnętrznych krawędzi patelni; dodaj cebulę i czosnek do środka patelni. Gotować 3 minuty, często mieszając, do miękkości.
Dodać przyprawę chili; gotować 1 minutę.
Wymieszać z pomidorami, bulionem, chipotle chile i sosem adobo.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 5 minut.
Dodać fasolę; gotować 5 minut dłużej lub aż do całkowitego ogrzania.
Poszczególne porcje udekorować kwaśną śmietaną, limonką i kolendrą.