Morela i Tequila Glazed Indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 12. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 82g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz indyka, morele, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morelowo-Glazurowana Pierś Z Indyka, Golden Apricot-Glazurowana Pierś Z Indyka, oraz Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: dozownik smaku drobiu (dostępny w sklepach dla smakoszy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Drób
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Umieść chiles i 2 szklanki bulionu z kurczaka w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Niech chiles stać na 5 do 10 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
6
Wymieszać 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, roztopionego masła i tequili w małej metalowej misce. Doprawić solą. Za pomocą iniektora smaku kuchennego wstrzyknij mieszaninę do ud, piersi i nóg indyka. Jeśli mieszanina zestali się, umieść miskę nad palnikiem gazowym lub w ciepłym piekarniku, aż masło się roztopi.
Umieść indyka na stojaku ustawionym na dużej patelni do pieczenia. Włóż końcówki skrzydeł pod ciało indyka. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
8
Ułożyć podroby na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przełożyć chiles płynem do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj konfitury morelowe, oregano i czosnek i proces, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Morelowe
Sól I Pieprz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
11
Przełożyć puree z chile do średniego rondla. Pocierać około 1 szklanka puree chile całym indyku (rezerwa resztę do sosu na końcu), praca niektóre z niego między piersi i skóry. Indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Papryka Chili
SOS
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Dodaj 1 szklankę bulionu do patelni i piecz przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
13
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. kontynuuj pieczenie indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165 stopni F, O 2 godziny dłużej, fastrygując co 20 minut z kroplami. Przykryj indyka luźno folią, jeśli zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
Piekarnik
14
Przełożyć indyka na talerz, zastrzegając soki na patelni i pozostawić do odpoczynku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Przecedzić soki z patelni do dużego, ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Łyżka tłuszczu z górnej części płynu i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
16
Dodaj pozostałe puree chile do rondla i wymieszać, aż dobrze połączone. Gotować na dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
17
Udekoruj indyka suszonymi morelami, suszonymi chiles i świeżą kolendrą.