Indyk glazurowany z morelą i tequilą

Indyk glazurowany z morelą i tequilą
Morela i Tequila Glazed Indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 12. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 82g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz indyka, morele, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morelowo-Glazurowana Pierś Z Indyka, Golden Apricot-Glazurowana Pierś Z Indyka, oraz Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: dozownik smaku drobiu (dostępny w sklepach dla smakoszy).
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść chiles i 2 szklanki bulionu z kurczaka w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Niech chiles stać na 5 do 10 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Wymieszać 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, roztopionego masła i tequili w małej metalowej misce. Doprawić solą. Za pomocą iniektora smaku kuchennego wstrzyknij mieszaninę do ud, piersi i nóg indyka. Jeśli mieszanina zestali się, umieść miskę nad palnikiem gazowym lub w ciepłym piekarniku, aż masło się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
TequilaTequila
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść indyka na stojaku ustawionym na dużej patelni do pieczenia. Włóż końcówki skrzydeł pod ciało indyka. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Ułożyć podroby na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć chiles płynem do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj konfitury morelowe, oregano i czosnek i proces, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
11
Przełożyć puree z chile do średniego rondla. Pocierać około 1 szklanka puree chile całym indyku (rezerwa resztę do sosu na końcu), praca niektóre z niego między piersi i skóry. Indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodaj 1 szklankę bulionu do patelni i piecz przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. kontynuuj pieczenie indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165 stopni F, O 2 godziny dłużej, fastrygując co 20 minut z kroplami. Przykryj indyka luźno folią, jeśli zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć indyka na talerz, zastrzegając soki na patelni i pozostawić do odpoczynku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Przecedzić soki z patelni do dużego, ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Łyżka tłuszczu z górnej części płynu i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
16
Dodaj pozostałe puree chile do rondla i wymieszać, aż dobrze połączone. Gotować na dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Udekoruj indyka suszonymi morelami, suszonymi chiles i świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
świeża Kolendraświeża Kolendra
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Cała TurcjaCała Turcja
18
Podawać z puree chile obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia45
Magazyn