Indyk faszerowany cytryną, Oregano i czerwoną cebulą

Indyk faszerowany cytryną, Oregano i czerwoną cebulą
Nadziewany indyk z cytryną, Oregano i czerwoną cebulą to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz dekoracji: gałązki oregano; kliny cytryny, szalotki, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano, Dlaczego gotuję: Pieczona pierś z indyka z cytryną i Oregano, oraz Marynowana Czerwona Cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wszystkie składniki masła wymieszać z 1 łyżeczką soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
3
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie osusz. Włożyć indyka na stelaż w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Posypać indyka 1/2 łyżeczki soli (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
5
Zaczynając od dużej jamy, delikatnie przesuń palce między skórę a ciało piersi i nóg, aby rozluźnić skórę, uważając, aby nie rozerwać skóry. Używając miary łyżki, wsuń 2 łyżki masła pod skórę każdej połowy piersi i 1 łyżkę na każdą pałeczkę (łącznie 6 łyżek), wypychając masło z łyżki palcem na zewnątrz skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
6
Pozostałe masło cytrynowe rozpuścić w małym rondelku na średnim ogniu. Cebulę wymieszać z 2 łyżkami roztopionego masła cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Łyżka farszu do dużej wnęki indyka. Złóż skórę szyi pod ciałem, a następnie związaj pałeczki perkusyjne sznurkiem kuchennym i włóż skrzydła pod ciało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
8
Posypać indyka połową roztopionego masła cytrynowego i posypać 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczką pieprzu. Pieczeń, aż skóra będzie złoty kolor, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
SólSól
9
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. obróć patelnię o 180 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Pozostałe roztopione masło cytrynowe posmarować indykiem i smażyć 30 minut dłużej. Zapiekać indyka i rozrzucać wokół niego kliny cebuli, a następnie pieczyć, fastrygując indyka i obracając indyka o 180 stopni co 30 minut (jeśli patelnia stanie się całkowicie sucha, dodaj 1/2 szklanki wody; jeśli skóra stanie się zbyt ciemna, luźno przykryj indyka folią), aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do mięsistej części ud (test oba; blisko, ale nie dotykając kości) zarejestruje 77°, a farsz rejestruje co najmniej165, około 2 do 2 1/2 godziny więcej (całkowity czas pieczenia: 3 do 3 1/2 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
CebulaCebula
WodaWoda
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
11
Przełożyć indyka i cebulę na talerz, rezerwując soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Niech Indyk stoi, odsłonięty, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 175 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
1
Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać 1 szklankę wywaru z indyka i schłodzić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 2 minuty. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miarki 2-ćwiartkowej i odtłuścić i zachować tłuszcz. (Jeśli używasz separatora tłuszczu, przecedzić soki przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z separatora do miarki, zachowując tłuszcz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
2
Wymieszaj mąkę i 6 łyżek tłuszczu (jeśli nie masz wystarczającej ilości tłuszczu, dodaj masło) w ciężkim średnim rondlu, następnie ugotuj zasmażkę na średnim ogniu, ubijając, do bladego złota, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać soki z patelni i pozostałe 3 szklanki wywaru w szybkim strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia,ubijając. Wymieszać soki z indyka z talerza i energicznie dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji, 10 do 12 minut. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Masło cytrynowe można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn