Indyk duszony z borowikami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Wino duszony Indyk z borowikami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 58g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, gałązki tymianku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone Żeberka Z Sosem Borowikowo-Porto, Duszona Rolada z indyka z pancettą, szalotką i sosem borowikowym, oraz Czerwone Wino Duszone Nogi Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce namocz porcini we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Pocierać je, aby poluzować wszelkie ziarna i grubo posiekać.
Pozostaw płyn do namaczania na 5 minut, a następnie wlej go do miski, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna.
Podgrzać 2 łyżki oleju w emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać pałeczki, doprawić solą i brązowym ze wszystkich stron na umiarkowanie wysokim ogniu, o 10 protokół.
Dodaj marchew i cebulę do zapiekanki, doprawić solą i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, 8 do 10 protokół.
Zwróć pałeczki na patelnię.
Dodać wino, borowiki i ich moczenie płyn, tymianek i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż indyk spada z kości, o 3 godziny; włączyć je 2 lub 3 razy podczas gotowania. Odrzuć tymianek i liście laurowe.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średniej patelni.
Dodaj szalotki, doprawić solą i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną i lekko rumiane, 3 do 5 protokół.
Przenieś szalotki na talerz.
Dodaj Portobellos na patelni, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, obracając je raz, aż zmiękną i złoty, 5 do 8 protokół.
Pokroić mięso indycze z kości na duże kawałki i wyrzucić ścięgna lepkie. Gotować płyn do gotowania, aż lekko pokryje łyżkę, 10 do 15 minut.
Dodać Portobellos; doprawić pieprzem.
Włożyć indyka do talerzy zupy i łyżką Portobellos i sos na wierzchu. Ułóż szalotki obok i służyć.