Indyjskie placki ze szpinakiem i ciecierzycą
Przepis Indyjski szpinak i ciecierzyca placki jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, ciecierzyca, mąka z ciecierzycy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj placki z ciecierzycy, jak zrobić placki z ciecierzycy / chana vadas, Indyjska Lekcja Gotowania + Curry Ze Szpinakiem Z Ciecierzycy, oraz placki ze szpinakiem, jak zrobić placki ze szpinakiem | palak pakoras dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę z ciecierzycy, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, nasiona kminku, cayenne i 3/4 łyżeczki soli w misce.
Dodać 2/3 szklanki wody i ubijać, aż będzie gładka.
Dodać cebulę, ciecierzycę, szpinak i imbir do ciasta i wymieszać do połączenia.
Rozgrzać 2 cale oleju roślinnego w głębokim garnku z ciężkim dnem, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 325 stopni. Pracując partiami, upuść czubate łyżki stołowepełna ciasta do oleju(nie tłocz patelni). Gotować, aż lekko złoty, o 2 protokół, obracając w razie potrzeby.
Przenieść łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Lekko ostudzić, następnie delikatnie wcisnąć każdy placek w mały dysk o grubości około 1/3 cala.
Powrót placki do gorącego oleju i smażyć, aż chrupiące i złocisty brązowy, o 1 więcej minut. Doprawić solą i podawać z chutney.