Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym
Przepis Indian Spiced tri-Tip Tacos z kminkiem Ryż Basmati i pikantny sos pomidorowy może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.87 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, imbir, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati, Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, oraz Chrupiące kulki ryżowe Basmati z sosem pomidorowo-ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj czosnek, garam masala, sól i pieprz z wystarczającą ilością oleju, aby uzyskać pastę. Przetrzyj pastę na całej wołowinie i marynuj przez 1 godzinę. Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Podsmaż mięso na grillu, podsmaż wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Przenieść mięso na patelnię i zakończyć w piekarniku, aż termometr odczyta temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F dla medium. Pozostawić wołowinę do odpoczynku przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Do sosu pomidorowego: tymczasem w dużym garnku podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać czosnek i imbir i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
6
Dodaj garam masala, gotowanie kolejne 30 sekund, następnie dodać przecier pomidorowy, brązowy cukier, ocet, i Worcestershire. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Garam Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Pakiet Milk Duds
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Dodać wodę i dusić 20 minut, lub aż smaki pogłębić i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
W przypadku ryżu: ryż umyć w 4 zmianach wody, aż woda będzie stosunkowo czysta. Ryż moczyć przez 30 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
W dużym garnku dodać 2 łyżki oleju i ogrzać na średnim ogniu, aż olej połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodać kminek i tosty przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
11
Dodaj cebulę, smażenie na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12
Odcedzić ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Dodajemy do garnka i tosty, mieszając co jakiś czas, aż ziarna będą oddzielone i lśniące olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Dodaj wodę, doprawić solą i pieprzem, i doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż gotowane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Pasek Skórki Z Cytryny
15
Ciepłe tortille na otwartym ogniu lub na patelni. Wołowinę pokroić w cienkie plasterki. Skonstruować tacos z trochę ryżu, trochę mięsa, trochę sosu, gałązka świeżej kolendry, i 2 plastry jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.