Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym

Indyjskie pikantne Tacos z kminkiem z ryżem Basmati i pikantnym sosem pomidorowym
Przepis Indian Spiced tri-Tip Tacos z kminkiem Ryż Basmati i pikantny sos pomidorowy może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 2 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.87 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, imbir, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati, Duszona noga jagnięcina z kminkiem ryżem Basmati, oraz Chrupiące kulki ryżowe Basmati z sosem pomidorowo-ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj czosnek, garam masala, sól i pieprz z wystarczającą ilością oleju, aby uzyskać pastę. Przetrzyj pastę na całej wołowinie i marynuj przez 1 godzinę. Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Podsmaż mięso na grillu, podsmaż wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Przenieść mięso na patelnię i zakończyć w piekarniku, aż termometr odczyta temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F dla medium. Pozostawić wołowinę do odpoczynku przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Do sosu pomidorowego: tymczasem w dużym garnku podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać czosnek i imbir i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6
Dodaj garam masala, gotowanie kolejne 30 sekund, następnie dodać przecier pomidorowy, brązowy cukier, ocet, i Worcestershire. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodać wodę i dusić 20 minut, lub aż smaki pogłębić i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
W przypadku ryżu: ryż umyć w 4 zmianach wody, aż woda będzie stosunkowo czysta. Ryż moczyć przez 30 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
W dużym garnku dodać 2 łyżki oleju i ogrzać na średnim ogniu, aż olej połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodać kminek i tosty przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
11
Dodaj cebulę, smażenie na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Odcedzić ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
13
Dodajemy do garnka i tosty, mieszając co jakiś czas, aż ziarna będą oddzielone i lśniące olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Dodaj wodę, doprawić solą i pieprzem, i doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż gotowane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
15
Ciepłe tortille na otwartym ogniu lub na patelni. Wołowinę pokroić w cienkie plasterki. Skonstruować tacos z trochę ryżu, trochę mięsa, trochę sosu, gałązka świeżej kolendry, i 2 plastry jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn