Indyjskie Marynowane Warzywa

Indyjskie Marynowane Warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanych warzyw przyprawionych indyjskimi przyprawami. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chiles, mieloną kurkumę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyjskie warzywa w kwaśnej śmietanie, Indyjskie Warzywa przyprawione i prosta cebula dal, oraz Indyjskie Warzywa przyprawione w domowych Zawijasach pełnoziarnistych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wykończ koniec z ogórka, a następnie podziel na połowę wzdłuż. Zeskrobać i wyrzucić nasiona za pomocą małej łyżki, a następnie pokroić w 2-na 1/2-calowe patyczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
NasionaNasiona
3
Kalafior i marchew ugotować razem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (1 1/2 łyżki soli na 3 ćwiartki wody), mieszając od czasu do czasu, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
MarchewMarchew
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić w durszlak, a następnie umieścić durszlak w kąpieli lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Odcedzić ponownie w durszlaku, a następnie pokroić warzywa bardzo suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Ułóż kalafior, marchew i ogórek w 1 warstwie na płytkiej patelni o wymiarach 17 na 12 cali i piecz, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą suche i lekko kulejące, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WarzywaWarzywa
OgórekOgórek
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Czosnek i imbir z 1 łyżeczką soli w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, a następnie przenieść do miski. Nasiona gorczycy wrzucić do młynka do przypraw, aż będą grubo zmielone, następnie wymieszać z pozostałymi przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować, po stronie powlekania. Gdy olej po prostu zaczyna palić, dodać chiles i mieszankę przypraw i gotować, mieszając, 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Dodać mieszaninę czosnku i gotować, mieszając, aż złoty, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Dodać warzywa, ocet i brązowy cukier i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WarzywaWarzywa
OcetOcet
CukierCukier
12
Przełożyć do płytkiego naczynia i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
13
Przenieść do hermetycznego pojemnika i schłodzić, wstrząsając raz lub dwa razy dziennie, 1 tydzień (aby umożliwić rozwój smaków).
14
Uwaga kucharzy: marynowane warzywa można schłodzić do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn