Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Indyjskiego curry z jagnięciną. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 20g białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz garam masala, ryż basmati, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Southern Indian Jagnięcina Curry, oraz Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać jagnięcinę; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Wyjmij jagnięcinę z patelni; umieść w kuchence elektrycznej 4-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
Patelnia
4
Odcedzić pomidory, zastrzegając sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sok
5
Umieścić mąkę w małej misce; stopniowo dodawać sok pomidorowy, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Pomidory wymieszać, mieszankę soku pomidorowego, cebulę, a następnie 7 składników (przez czosnek) do jagnięciny. Przykryć i gotować na niskim przez 8 godzin lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Pomidor
Czosnek
Mąka Uniwersalna
Cebula
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać jagnięce curry na ryżu; top z jogurtem, i posypać kolendrą.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Charming Gruner Veltliner z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.