Indyjski pudding z chleba kukurydzianego
Indyjski pudding kukurydziany może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 328 kalorii, 15 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sól, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 45%. Spróbuj indyjskiego chleba kukurydzianego, indyjskiego chleba kukurydzianego (Makai Ki Roti) i budyniu z chleba kukurydzianego, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Propozycja podania: Lody z masłem orzechowym lub orzechami klonowymi.
Wyposażenie specjalne: ceramiczne naczynie do pieczenia na 6–8 filiżanek lub ceramiczna miska żaroodporna
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Włóż kostki chleba kukurydzianego do naczynia do pieczenia.
Wymieszaj mleko, jajko, melasę, imbir i szczyptę soli i polej chleb.
Piec na blasze do pieczenia ustawionej na środku piekarnika, aż brzegi kremu się zetną, a środek będzie nadal chwiejny, od 40 do 45 minut. Budyń schładzamy, aż będzie ciepły (po ostygnięciu będzie nadal tężeć).
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.