Indyjski Curry Kuskus z brokułami i Edamame
Indyjskie Curry Kuskus z brokułami i Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, sól morską, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to brokuły curry, brokuły stir fry (indyjski ), Crispy Indian-Spiced Edamame, oraz Sałatka Kuskus z kurczakiem i Edamame.
Instrukcje
Doprowadzić bulion warzywny do wrzenia w rondlu.
Dodać kuskus i zmniejszyć ogień do podłoża; gotować na wolnym ogniu, aż bulion się wchłonie i kuskus będzie miękki, około 10 minut. Puch z widelcem.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni lub woku na średnim ogniu.
Kiedy nasiona zaczynają się rozpylać, wymieszaj czosnek i zmniejsz ogień do średniego.
Wymieszać kurkumę, curry, proszek hing, chili w proszku i cynamon do mieszaniny czosnku, aż czosnek jest rumiany, o 3 protokół.
Gotować i mieszać edamame i brokuły w mieszaninie przypraw, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Mżawka olej sezamowy na wierzchu warzyw.
Łyżka warzyw na kuskus do podania.