Indyjski Chleb Chapati
Need a wegańskie pieczywo? Indyjski chleb Chapati może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Masala Roti/chapati (przyprawiony Indyjski płaski chleb), Indyjski Chleb Smażony, oraz Indyjski Chleb Naan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę pszenną, mąkę uniwersalną i sól. Użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać oliwę z oliwek i wystarczającą ilość wody, aby uzyskać miękkie ciasto, które jest elastyczne, ale nie lepkie. Wyrobić ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie. Podzielić na 10 części, lub mniej, jeśli chcesz większe pieczywo.
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Pozwól odpocząć na kilka minut.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, i lekko nasmarować. Na lekko posypanej mąką powierzchni, użyj mąki wałka do ciasta, aby rozwałkować kulki ciasta, aż będą bardzo cienkie jak tortilla. Kiedy patelnia zacznie palić, nałóż na nią chapati. Gotować, aż spód ma brązowe plamy, o 30 sekund, a następnie odwrócić i gotować na drugiej stronie. Kontynuuj z pozostałym ciastem.