Indyjska zupa z ciecierzycy i warzyw
Indyjska ciecierzyca i zupa jarzynowa to zupa, która służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 248 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 570 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej roślinny, bulion warzywny, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Indyjska Zupa Z Ciecierzycy Warzywnej + Blendtec Blender Gratis, Gulasz z ciecierzycy indyjskiej i warzyw, oraz Indyjska przyprawiona ciecierzyca i ognista zupa pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu, następnie dodać cebulę, imbir i czosnek. Smażyć przez 2 min, następnie dodać garam masala, dać mu 1 min więcej, następnie dodać bulion i marchew. Dusić 10 min, następnie dodać ciecierzycę. Użyj miksera na sztyfcie, aby trochę urozmaicić zupę. Mieszamy fasolę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Zapakuj do kolby lub, jeśli masz kuchenkę mikrofalową w pracy, schłodzić i podgrzać na lunch. Świetnie smakuje z chlebem naan.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.