Indyjska zupa Grochowo-warzywna

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj indyjskiej zupy Split-Pean i jarzynowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość niedroga zupa dla Jesień. Mieszanka mielonego kminku, soli, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Warzywna Grochowa, Obfita Warzywna Zupa Grochowa, oraz Smoky Split Pean and Root Vegetable Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak wyjąć z zamrażarki. W średnim rondlu połącz podzielony groszek, 3 szklanki wody, nieobrobiony kawałek imbiru i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając często, aż split groszek są miękkie, o 30 protokół.
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne, aby groszek nie przyklejał się do patelni.
Tymczasem w dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu. Wymieszać posiekany imbir, jalapeo, kurkuma, kolendra, kminek, marchew, ziemniaki, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli.
Dodać pozostałe 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są prawie miękkie, o 10 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gotować na wolnym ogniu 5 minut dłużej.
Cały kawałek imbiru wyjąć z gotowanego podzielonego groszku, a następnie wymieszać z podzielonym groszkiem do zupy. Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Polecanie wina: proste, proste, owocowe Beaujolais będzie doskonałym dodatkiem do tej zupy. Jego żywe smaki wiśni i jagód kontrastują i podkreślają, a nie konkurują z ziemistością potrawy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!