Indyjska Sałatka z ciecierzycy z jogurtem i ziołami
Indyjska Sałatka z ciecierzycy z jogurtem i ziołami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciecierzycy płukanej, sok z cytryny, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Indyjska Sałatka z ciecierzycy z jogurtem i ziołami, Indyjska Sałatka z ciecierzycy i orzeszków ziemnych, oraz Indyjskie Okłady Z Ciecierzycy.
Instrukcje
Ciecierzycę wlać do dużej miski. Na małej patelni, rozgrzać olej z orzeszków ziemnych, aż się połysk.
Dodać nasiona gorczycy, częściowo przykryć patelnię i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż nasiona gorczycy przestają popping, o 1 minutę.
Dodać kminek i nasiona kopru włoskiego i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż mieszanina jest pachnące, o 30 sekund.
Na ciecierzycę wlać gorący olej i przyprawy. Wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, plasterkami szalotki, posiekaną kolendrą i miętą oraz solą.
Podawać sałatkę z ciecierzycy w temperaturze pokojowej.