Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem

Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem
Indyjska ryba z ogórkowym smakiem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, gałązki kolendry, ogórek gorący i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem, Spiced Ruby and Emerald Indian Pepper Relish-Chutney, oraz Tacos Rybne Z Ogórkowym Smakiem.

Instrukcje

1
Wymieszać jogurt, 2 łyżeczki imbiru, czosnek, curry, kminek i pieprz cayenne w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
JogurtJogurt
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj rybę i obróć, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc, okazjonalnie obracając ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Wymieszaj ogórek, ocet, posiekaną kolendrę i pozostałe 2 łyżeczki imbiru w małej misce. Doprawić lekko do smaku pieprzem. (Relish można zrobić 4 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce, mieszając od czasu do czasu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OgórekOgórek
OcetOcet
ImbirImbir
PieprzPieprz
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
5
Stojak do grilla szczotkowego z oliwą z oliwek. Zeskrobać nadmiar marynaty jogurtowej z ryb; posypać rybę solą i pieprzem. Grill ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
JogurtJogurt
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przenieś rybę na talerze. Łyżka ogórka rozkoszować obok; udekorować gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OgórekOgórek
RozkoszRozkosz
RybyRyby
7
* Znany również jako ocet sushi; dostępny na rynkach azjatyckich i w sekcji Asian foods większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
8
W porcji (dla steków z halibuta): kalorie, 200; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 64 mg; błonnik, 0
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z HalibutaSteki Z Halibuta
9
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn