Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem
Indyjska ryba z ogórkowym smakiem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, gałązki kolendry, ogórek gorący i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem, Spiced Ruby and Emerald Indian Pepper Relish-Chutney, oraz Tacos Rybne Z Ogórkowym Smakiem.
Instrukcje
Wymieszać jogurt, 2 łyżeczki imbiru, czosnek, curry, kminek i pieprz cayenne w średniej misce.
Dodaj rybę i obróć, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc, okazjonalnie obracając ryby.
Wymieszaj ogórek, ocet, posiekaną kolendrę i pozostałe 2 łyżeczki imbiru w małej misce. Doprawić lekko do smaku pieprzem. (Relish można zrobić 4 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce, mieszając od czasu do czasu.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z oliwą z oliwek. Zeskrobać nadmiar marynaty jogurtowej z ryb; posypać rybę solą i pieprzem. Grill ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Przenieś rybę na talerze. Łyżka ogórka rozkoszować obok; udekorować gałązkami kolendry.
* Znany również jako ocet sushi; dostępny na rynkach azjatyckich i w sekcji Asian foods większości supermarketów.
W porcji (dla steków z halibuta): kalorie, 200; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 64 mg; błonnik, 0
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.