Indyjska pieczona zupa z dyni z nasionami naan

Indyjska pieczona zupa z dyni z nasionami naan
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać Indian pieczone dyni zupa z nasion naan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,68 zł za porcję. 273 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Dobrze sprawdza się jako zupa. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu warzywnego, marchwi, mleka kokosowego g puszki i kolendry. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Pieczona Piżma Naan Pizza, Plecionka Z Dyni Maślanej, oraz Pieczona Dyni Z Indyjskimi Przyprawami, Jogurtem I Nasionami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Warzywa wrzucić z 2 łyżkami pasty curry i łodygami kolendry, następnie doprawić. Podziel na 2 tace wyłożone pergaminem do pieczenia i piecz przez 20 minut. Warzywa obrócić, następnie zamienić tace w piekarniku i gotować przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Resztę pasty curry rozgrzać z odrobiną wody, dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Dodać prażone warzywa i wywar, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Dodać liście kolendry i zmiksować blenderem ręcznym. Powrót do ognia, dodać mleko kokosowe i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
6
Pieczywo Naan posmarować olejem czosnkowym, posypać nasionami i piec przez 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Podawać razem z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn