Indyjska Pieczona Ciecierzyca

Indyjska Pieczona Ciecierzyca
Indyjska zapiekana ciecierzyca może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka garam masala, sól, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Indyjska Przyprawiona Ciecierzyca, Indyjska przyprawiona ciecierzyca ze szpinakiem, oraz Kapusta indyjska i ciecierzyca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj ciecierzycę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, brązowy cukier, kminek, kolendrę, cynamon, garam masala, czarny pieprz, pieprz cayenne i sól w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Garam MasalaGaram Masala
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CynamonCynamon
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Rozprowadzić mieszaninę ciecierzycy w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż ciecierzyca będzie ciemnobrązowa w plamkach, chrupiąca i skurczy się nieco, 25 do 30 minut, mieszając w połowie czasu gotowania. Przed podaniem schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn