Indyjska mielona z sałatką ze świeżych pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Indyjskiego mięsa mielonego ze świeżą sałatką pomidorową. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 714 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, liście kolendry, bulion wołowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety Z Mięsem Indyjskim, Sałatka ze świeżych pomidorów i kukurydzy, oraz Sałatka ze świeżych pomidorów i ogórków.
Instrukcje
Na patelni nieprzywierającej podsmażamy cebulę na sucho i mielimy na dużym ogniu przez 2 minuty, rozbijając mielone mięso. Zamieszać w proszku curry i soczewicy, wlać do wywaru, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 min.
Podczas gotowania pomidory pokroić w kostkę i grubo posiekać kolendrę, a następnie wymieszać w małej misce.
Umieść naans krótko w tosterze, aby ogrzać się, a następnie pop po jednym na każdym talerzu. Łyżka ćwiartki mielonego na każdym naan, a następnie wierzch łyżką świeżych pomidorów i sałatki z kolendry.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner]()
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.