Indonezyjski ryż smażony z makrelą
Przepis Indonezyjski smażony ryż z makrelą można zrobić w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. 363 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi to chińskie danie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, ogórek, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Indonezyjski Ryż Smażony, Indonezyjski Ryż Smażony, oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Brązowy Ryż.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku. Włóż jajka i zawiruj, aby pokryć podstawę patelni. Gotować przez 1 min, następnie odwrócić i gotować z drugiej strony, aż zestaw.
Zdjąć i z grubsza pokroić w wstążki.
Dodać pastę curry i cukier i smażyć przez 1 min. Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć pastę, następnie dodać dymkę i groszek. Smażyć przez 2-3 minuty, aż wszystko będzie naprawdę gorące.
Dodać sos sojowy, a następnie delikatnie wrzucić przez wstążki omlet i makreli.
Podzielić na 4 miski i udekorować ogórkiem.
Podawać z dodatkowym sosem sojowym, jeśli chcesz.