Indonezyjski Ryż Smażony
Przepis Indonezyjski smażony ryż może zaspokoić Chińskie pragnienie w okolicy 912 godzin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.63 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniamenty: ogórek; kliny jajka na twardo, qt plus 3 łyżki oleju roślinnego, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indonezyjski Ryż Smażony, Indonezyjski ryż smażony z makrelą, oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Brązowy Ryż.
Instrukcje
Ryż opłukać na dużym sitku i dobrze osuszyć. Przynieś ryż, wodę i 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do pełnego wrzenia w ciężkim rondlu 4-quart. Przykryć patelnię, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić ryż, pokryty, 5 minut. Delikatnie puch widelcem, następnie przenieść do dużej płytkiej miski lub dużej płytkiej patelni do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 30 minut. Ryż Chill, pod przykryciem, 8 do 12 godzin.
Podgrzać 1 kwartę oleju w garnku 4-kwartowym na dużym ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. delikatnie wrzucić 2 krupuki do oleju, a następnie smażyć, aż wypłyną na powierzchnię, zwijają się i rozszerzają, około 20 sekund. Obrócić krupuk i smażyć na blady złoty kolor, około 10 sekund, a następnie przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Pozostałe krupuki smażyć w 3 partiach w ten sam sposób, przekładając na papierowe ręczniki, aby osuszyć, a następnie ostudzić i rozbić na kawałki.
Rozbij ryż na poszczególne ziarna palcami.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w woku na dużym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać szalotki i Stir-smażyć 1 minutę.
Dodać czosnek i smażyć 30 sekund.
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż Na Zewnątrz nie jest już różowy, o 2 protokół.
Dodaj krewetki, chiles, i sól i stir-fry aż krewetki są po prostu gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu z ketjap manis i ryżu i stir-smażyć, aż ryż jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Usuń wok z ognia i wymieszać w sosie rybnym i szalotki, aż dobrze połączone.
Podawać nasi goreng na półmisku z krupukiem, plastrami ogórka i jajkami na twardo.
* Dostępne w adrianascaravan.com.
Krupuk można smażyć 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.