Indonezyjski Nasi Goreng
Indonezyjski Nasi Goreng może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać Chile pieprz, jajka, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indonezyjski Nasi Goreng, Jak gotować: Nasi goreng (indonezyjski / malajski smażony ryż), oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Ryż-Nasi Goreng {Secret Club} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj ryż, wodę i sól. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut.
Ciepła 2 łyżki oleju słonecznikowego w woku lub patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać kurczaka, czosnek, i czerwony pieprz chile, aż kurczak będzie złoty brąz, 5 do 7 protokół. Wymieszać pastę curry, aż będzie pachnąca, około 1 minuty.
Dodaj ugotowany ryż i zieloną cebulę, gotowanie i mieszanie przez 5 minut więcej. Doprawić sosem sojowym.
Mieszankę ryżową przesunąć na jedną stronę woka.
W środku woka podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju słonecznikowego; ugotować i wymieszać jajka, aż do momentu ustawienia, około 1 minuty. Wymieszać mieszaninę ryżu do jaj.
Posypać orzeszkami ziemnymi i kolendrą.