Indonezyjski Kurczak Orzechowy
Indonezyjski kurczak orzechowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1886 kalorii, 153g białka, oraz 134g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka do pokrojonego kurczaka brojlerów, sól, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indonezyjski Kurczak Orzechowy, Indonezyjski Sos Orzechowy, oraz Sałatka Indonezyjska Z Sosem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni lub 4-quart holenderski piekarnik na średnim ogniu. Kurczak gotować na oleju około 15 minut, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje ze wszystkich stron. Przykryć i gotować na małym ogniu około 20 minut lub aż sok nie będzie już różowy, gdy centra najgrubszych kawałków są cięte.
Usuń kurczaka z patelni szczypcami.
Spuścić wszystkie, ale 1 łyżka kapie z patelni; ciepła na średnim ogniu. Cebulę gotować w kapiących, mieszając od czasu do czasu, do miękkości; zmniejszyć ogień. Wymieszać z masłem orzechowym, sosem chili i czerwoną papryką. Stopniowo mieszaj w wodzie, ciągle mieszając, aż masło orzechowe się stopi.
Dodaj kurczaka. Łyżka sosu nad kurczakiem.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, SOS łyżeczkowy często nad kurczakiem, aż sos lekko zgęstnieje.
Posypać orzeszkami ziemnymi i papryką.