Indonezyjska sałatka jarzynowa z sosem orzechowym

Indonezyjska sałatka jarzynowa z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 400 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Udaj się do sklepu i odbierz 2 ogórki, zapakowane w wodę wyjątkowo twarde tofu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Indonezyjska Sałatka Jarzynowa Z Sosem Orzechowym, Indonezyjski Sos Orzechowy, oraz Soba makaron sałatka warzywna z sezamem sos orzechowy.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, umieść jajka w dużym rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia toczenia; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 12 minut.
Wyjąć jajka z patelni łyżką szczelinową; spłukać zimną wodą. Jajka obrać; pokroić na pół.
Dodaj marchewkę i gotuj przez 1 minutę.
Marchew wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Odcedzić i umieścić w misce.
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody, i gotować przez 4 protokół lub aż chrupiące-miękkie.
Fasolkę szparagową wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić i spłukać zimną wodą.
Odcedzić i umieścić w osobnej misce. Ułóż 2 połówki jaj, około 1/3 szklanki marchwi, 1/3 szklanki zielonej fasoli, 1/3 szklanki kiełków fasoli, 1/4 szklanki czerwonej papryki i 1/2 szklanki ogórka na każdym z 4 talerzy.
Aby przygotować tofu, pokroić wzdłuż na 4 plastry (1/2 cala).
Umieść plastry tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić 5 minut.
Pokroić każdy plasterek Tofu w poprzek w paski o grubości 1/2 cala.
Połączyć skrobię kukurydzianą, curry w proszku, i 1/4 łyżeczka soli; delikatnie wrzucić z tofu do herbu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj tofu na patelnię; gotować przez 10 minut lub aż chrupiące i rumiane, obracając się do brązowego ze wszystkich stron. Podziel tofu równomiernie między talerze.
Aby przygotować dressing, połączyć masło orzechowe i następne 6 składników (przez 1/4 łyżeczki soli) w misce; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Każdą sałatkę podawać z około 3 łyżkami sosu.