Indian Dhal Shorva-Zupa Z Soczewicy

Indian Dhal Shorva-Zupa Z Soczewicy
Przepis Indian Dhal Shorva-soczewica zupa może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako zupa. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bakłażan, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem, Easy Red Soczewica Dhal, oraz Red soczewica & squash dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, podgrzać ghee i dodać dhal, nasiona gorczycy, mielona kolendra, mielony kminek, kurkuma, laska cynamonu, czosnek, mielony imbir, liście curry, cebula, i zielony chłodny pieprz. Gotować na małym ogniu przez 5 minut, aż przyprawy są pachnące i głęboki brązowy kolor i cebula zmiękła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Kminek MielonyKminek Mielony
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu, aż dhal jest spft, o 30-45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
3
Usuń laskę cynamonu, zielony pieprz i liście curry.Zmiksować dhal do uzyskania gładkości ręcznym trzepakiem elektrycznym, a następnie powrócić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Liście CurryLiście Curry
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić przez kolejne 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
5
Dodaj sok z cytryny, sól do smaku i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszać i podawać z odrobiną jogurtu, przyozdobionego kilkoma liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn