Imbirowy Poncz Ananasowy (Lebouroudjee)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj imbirowego ponczu ananasowego (Lebouroudjee). Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 101 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, imbir, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Imbirowy Ananasowy Poncz Musujący, Poncz rumowy z piwem imbirowym i sokiem ananasowym, oraz Poncz Ananasowo-Rumowo-Herbaciany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć koronę i obrać z ananasa, następnie ćwierć ananasa wzdłuż i rdzenia.
Pokroić owoce w 1-w. kawałki i wirować w blenderze, porcja na raz, z 2 szklanki wody do pured.
Wlać czysty przez drobny sitko do dużej miski, wyciskając miąższ, aby usunąć cały sok; wyrzucić miąższ. (Jeśli używasz słoików, wymieszaj z 2 szklankami wody w misce.)
Wir imbir w blenderze z 2 więcej szklanek wody do pured.
Wlać przez sitko do soku ananasowego, wyciskając płyn z miąższu; wyrzucić miąższ. Wymieszaj sok z cytryny, a następnie dodaj cukier do smaku.
Wlać do dzbanka, przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny. Wymieszać, a następnie zalać lodem.
Make ahead: do 3 dni, schłodzone.