Imbir-Soja gotowany Czarny dorsz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 7167 kalorii, 1345g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 120,78 zł / porcja, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz po tym, jak ryba została i wszystkie ciała stałe usunięte, cukier, sake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Gotowany Kurczak Imbirowy, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz.
Instrukcje
1
Dorsz czarny gotowany w płynie imbirowo-sojowym to zwodniczo proste danie, które szybko się gotuje i ma głęboko satysfakcjonujące smaki. Spopularyzowany przez Żelaznego Szefa Kuchni, Masaharu Morimoto, jego skomplikowany przepis można uprościć z doskonałymi wynikami.Rybę można podawać z ryżem gotowanym na parze i po prostu duszowanymi lub smażonymi warzywami, takimi jak szpinak z czosnkiem i grzybami shiitake.Imbir - Soja Kłusowniczy Czarny Dorszpłynny kłusowniczy imbir-soja może być ponownie użyty kilka razy.Po ugotowaniu ryby i usunięciu wszystkich ciał stałych płyn można przechowywać w zamrażarce w szczelnym pojemniku przez kilka miesięcy.Gdy chcesz szybki posiłek, rozmrozić płyn do kłusowania, gotować na wolnym ogniu, dodać czarne kawałki dorsza, przykryć, a będziesz miał posiłek na stole w 10 minut.Wydajność 4 porcji
Półtorebka W Rozmiarze 41, Wstępnie Ugotowane I Obrane Krewetki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dokładnie sprawdź filety pod kątem kości. Prawdopodobnie na środku filetu będzie rząd.Używając ostrego noża, pokrój wzdłuż kości i usuń długim paskiem. Nie wyrzucaj paska, ponieważ może być marynowany w oliwie z oliwek, soli morskiej i pieprzu i pieczony w piekarniku lub grillowany na grillu. Poczęstuj się kośćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Pokrój filety w prostokąty 1 1/2" x 2" dla łatwiejszego handling.In na odkrytej dużej patelni lub w holenderskim piekarniku, Utwórz płyn do gotowania na wolnym ogniu, gotując cukier, sos sojowy, mirin, sake i imbir przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj czarne kawałki dorsza, okładka, i gotować na wolnym ogniu 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sablefish
7
Dorsza wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok. Rezerwa 2 szklanki płynu do kłusowania, odcedzając i wlewając pozostałą część do zamkniętego pojemnika i zamrozić.Powrót dorsza i 2 szklanki płynu do kłusowania na patelnię, zmniejszyć i zagęścić na dużym ogniu, łyżki sos zagęszczający nad dorsza, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Podawać natychmiast z gotowanym na parze ryżem lub smażonym czosnkiem szpinak z grzybami shiitake.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.