Imbirowo-sojowa zupa marchewkowa jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchew, kurczak stock-in-a-box, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, oraz Zupa Marchewkowo-Imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i pieprz chile i pocić je kilka minut. Wymieszać z marchewką i sosem tamari, następnie przykryć garnek i gotować przez 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Tamari
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować zupę, aż marchewki będą miękkie. Puree tak gładkie lub grube, jak chcesz z blenderem ręcznym lub w procesorze, w partiach. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całkowicie schłodzić i przechowywać w lodówce do przygotowania posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
4
Podgrzej, w przykrytym garnku, na średnim ogniu i podawaj w płytkich miseczkach z jajkiem sadzonym na wierzchu, ugotowanym według własnego uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Każdą porcję udekorować szczypiorkiem lub szalotkami i mżawką prażonego oleju sezamowego na wierzchu. Podaj tosty z sezamem przy stole, do dunkingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym